Blodapelsinsallad med ruccola, parmesan och pistagenötter

 
 
Inspirerad av ett recept från Saveur Magazine, en fräsch blodapelsinsallad med ruccola, parmesan och pistagenötter. Lätt som en plätt och oj så gott! I originareceptet anvävändes ricotta salata, dvs, salt ricotta. Eftersom detta inte fanns i det vaniljvita köket när andan föll på att göra den här salladen fick det bli parmesan istället. Det gick fint det med. 
 
I övrigt då? Jotack, vi (jag och hunden) slog upp ögonen vid sex, skuttade (en av oss) ur sängen och mötte strålande solsken och blå himmel. Såhär 5 timmar senare har vi hunnit med brödbak, småkaksbak och långpromenad och det är dags för mig att gå in i skrivbubblan. Vi ses på andra sidan. 
 
 
 
Blodapelsinsallad med ruccola, parmesan och pistagenötter 4 port
4 st blodapelsiner
50 g ruccola
2 dl pistagenötter
parmesan
2 msk olivolja
salt och peppar
 
Skala apelsinerna och skär bort hinnorna, skär ca cm-breda skivor. Lägg skivorna på fyra tallrikar. Toppa med ruccola. Hacka pistagenötterna grovt. Huyvla ett par, tre skivor parmesan till varje tallrik och lägg på ruccolan. Strö över pistagenötterna, ringla över lite olivolja på varje tallrik och salta och peppra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Marja:

Vilken fräsch och spännande kombination! Ljuvliga bilder!

#2 - - Malin / Inte vego, men:

Oj, vad gott det här låter och ser ut.