Fisk och skaldjur gräddbräserad makrill

Gräddbräserad makrill med spenat och dill

 
Vi har haft en fin midsommar. Lugnt och skönt med mycket jordgubbar, efterrätter, sill och framförallt massor av skratt och kärlek. I skrivande stund har lugnet lagt sig. Många har rest hem igen och de flesta båtar har lämnat hamnen. Imorgon börjar semestern för min del och jag ska inte ens ge mig på att försöka beskriva hur skönt det känns...De senaste veckorna har vi ätit det som är en favorit under sommaren - gräddbräserad makrill med spenat och dill. Vi äter det ett par gånger i veckan under sommaren och det är något av det bästa jag vet. För ett par veckor sedan serverades den här rätten, som finns med i kokboken, på ett fik i Lysekil.  De hade satt ihop en hel buffé med recept från min kokbok. Ni kan säkert föreställa er lyckan att gå runt och kika på människor som satt och åt rätter lagade ur min kokbok på fiket och njöt av pinfärsk makrill...
 
Gräddbräserad makrill med spenat och dill 4 port

2 kg makrillfilé

1 dl vetemjöl

100 g färsk bladspenat

1 dl färsk hackad dill

2 dl grädde

2 dl standardmjölk

Salt och peppar

Smör till stekning

Torka av makrillfileérna med hushållspapper och vänd dem i vetemjölet. Stek på medelhög värme i smör och salta och peppra på varje sida. Lägg samtliga fileér i stekpannan och tillsätt spenat, dill, mjölk och grädde och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

#1 - - AngelicasVärld:

Men vilka mysiga bilder...å makrill som är så gott!!

#2 - - Cornelia:

Så himla fint!! Är inte jätteförtjust i makrill tyvärr, men det såg väldigt vackert ut :)