Citrussallad med mynta och pistage

 
Igår fick jag för första gången bläddra i en digital version av hela kokboken. Vilken känsla...formgivaren Johan har gjort ett fantastiskt jobb och nu längtar jag till att få bläddra i  kokboken...snart så! Förhoppningsvis, peppar peppar, kommer boken släppas första veckan i mars.  Det har blivit en ofantlig mängd bilder under fotandet av boken. Det finns lätt material till en bok till... En av rätterna som finns med är den här citrussalladen med blodapelsin, vanliga apelsiner, mynta och pistagenötter. Så enkelt och så förbaskat gott! Jag serverar den som den är, till grekisk yoghurt, till ris á la malta eller som dekor på tårtor.  
 
Det är ju fredag! Jag ska jobba järnet och sen så...fredagspizza och på spåret... Fredagar när de är som bäst helt enkelt..!
 
 
Citrussallad med mynta och pistage 4 port
3 blodapelsiner
2 apelsiner
1 dl pistagenötter
2 kvistar mynta
 
Skala apelsinerna och skär dem i centimeterbreda skivor. Hacka pistagemandeln grovt och plocka bort myntabladen från kvisten. Lägg upp citrusskivorna på ett fat och toppa med mynta och pistage. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Dietistannica:

Åh, så vackert! Det liksom sjunger i själen när man ser på bilderna.

Svar: Tack! :D
Karin Högberg