Allmänt, Fisk och skaldjur, Jul & Nyår senapssill 5-minuterssill

Senapssill


God jul vänner! Önskar er en riktig lugn och skön julafton. I skrivande stund blåser det friska vindar på Mollösund och det finns inte en snöflinga i sikte. Jag skall strax äta det bästa jag vet på julen: lutfisk! Men innan dess, ett sista-minuten-recept till er som vill hinna lägga in 5-minuterssillen. Här kommer min bästa senapssill. Ta hand om er!

Senapssill 
 
2 förpackningar 5-minuters inläggningssill
2 dl senap
1/2 dl socker
dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 dl hackad dill (jag gillar när det är mycket dill, du kan halvera mängden)
1 dl hackad purjolök
salt och peppar
 
Skär sillfiléerna i mindre bitar, ca 2 cm breda. Blanda senap, socker, majonnäs,  gräddfil i en skål. Finhacka purjolöken och dillen och rör ner i senapen. Salta och peppra. Tillsätt slutligen sillbitarna. Förvara i kylen i väl rengjord glasburk.