Jul & Nyår, Sallader & grönsaker fänkålssallad med apelsin, matblogg, vegetarisk julmat saffransfalafel, grillad pumpa, rödkålssallad

Fänkålssallad med apelsin och spenat

 
Fänkål och apelsin är en klassisk smakkombination och den här salladen har funnits med på våra jular till och från de senaste åren. Den brukar aldrig se likadan ut utan blir pimpad med det som finns hemma för tillfället, den här gången blev det spenat och granatäpplekärnor. Ytterligare en sallad som passar till det mesta, speciellt på julbordet. Förra året lagaden jag en rödkålssallad som du hittar r. Sugen på mer fänkål? Den saffransbräserade passar även den finfint på julbordet, du hittar den här
 
Fänkålssallad med apelsin och spenat 4 port
2 fänkålsstånd
1 rödlök
3 apelsiner
50 g färsk spenat
1 granatäpple
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
 
Dela fänkålen och skär den i tunna, tunna skivor, gör samma sak med rödlöken. Skala apelsinen och filéa den eller skär den i tunna, ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg fänkål, apelsin och rödlök i en skål och tillsätt spenat och ringla över olivoljan, salta och peppra och avsluta med att strö över granatäpplekärnor.