Brysselkålsallad med grön chili och lime & vinnare av kokboken

 
Den här julen slår rekord i märkligt väder. Full storm (42 sekundmeter på sina ställen...), ösregn, snö, tö,, plus tio grader,  minus två grader och som idag, fullkomligt vindstilla och sol. Jag har längtat efter ljuset eftersom det varit svårt (läs stört omöjligt) att ta några bra bilder i detta mörker som legat som en blöt filt över oss. Idag blev den en stilstudie av brysselkål. Hur många bilder man kan ta av brysselkål? Många. Den senaste tiden har jag och Peter fått pippi på grön chili och lime. Vi äter vientamesiska mackor, pimpar fläsksteken med lime och chili och äter den här salladen som är gjord på brysselkålen som blev över efter julmiddagarna. En enkel sallad, med ack så god. Passar utmärkt till stek,burgare, fläsk, skinka eller kycklig. Eller i en tortilla med något gott till. Vill du ha en krämigare variant kan du tillsätta en deciliter matyoghurt eller varför inte hälften yorhurt och hälften majonnäs. 
 
I mitten av december anordnade jag en liten tävligt där jag lottade ut två signerade böcker. Vinnarna? Hans Lagenius och Kristina Bengtsson - Grattis! 
 
 
 
Brysselkålsallad med grön chili och lime 4 port
1 nät med brysselkål
2 gröna chili
2 limefrukter (saft)
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
 
Skär av roten på brysselkålen och strimla den i ca 3 mm tjocka skivor. Hacka chilin fint och blanda med brysselkålen. Pressan över limesaften och ringla över olivoljan och smaka av med salt och peppar. Förvara i kylen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - angelicasvarld.blogg.se:

Men så gott! Jag ÄLSKAR brysselkål och äter det nog till varje måltid den här årstiden...eller idag blir det nog inga då barnen har beställt tacos ;-)