Fisk och skaldjur fiskkakor, pico de gallo

Fiskkakor med pico de gallo

 
 
Vi har spenderat helgen på havet. Guppat runt, badat, druckit kaffe, fiskat makrill, badat igen och så har det hållt på. Idag kom regnet och tur var väl det för annars hade jag knappast fått ner en rad på papper... Till helgens fiskkakor. Lätta att göra och finfina att ta med i lunchlådan eller på picknicken. Till det en tuppnäbb,  pico de gallo, eller en tomatsalsa med rödlök och koriander (jo jag vet jag överkonsumerar) som passar till precis allt. Jag tar inte direkt OS-guld när det gäller att hacka saker fint och smått så mitt tips när du gör den här, lägg ner lite kärlek på att hacka löken och tomaterna riktigt, riktigt fint, det lönar sig. 
 
Fiskkakor ca 10 st
5 nykokta potatisar
500 g torsk alt annan fisk
1 ägg
1 röd chili
salt och peppar
 
mjöl att rulla kakorna i 
olja att steka i
Mixa potatisen med fisken och chilin och blanda i ägg samt salta och peppra. Forma bollar av ca 2 msk smet och rulla i mjölet. Stek på medelhög värme i olja i ca 3 minuter på varje sida. 
 
 
Pico de gallo
3 tomater
1 rödlök
1 kruka koriander
saft av 1/2 lime
salt och peppar
Hacka tomaterna och löken fint, jättefint. Hacka koriandern grovt och blanda med tomaterna och rödlöken. Pressa över limesaften och salta och peppra.
 
Servera fiskkakkorna i tortillabröd och sallad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - AngelicasVärld:

Men så gott!!