Vitkålssallad med fetaost och dill

 
En snabb titt i arkivet och jag konstaterar att det går en trend. När vi går över i maj och juni månad blir både mitt bloggande och ätande ganska tunt. Det är den där tiden på året då saker och ting skall knytas ihop, papers skall skrivas klart, uppsatser skall handledas och rättas och ditten och datten ska fixas innan semestern. Det är där den här tre-ingredienser-gör- en- stor-sats-så- den-räcker-hela-veckan-salladen kommer in i bilden. Jag har säkert bloggat om den förut men den tål att bloggas om i igen. Tre ingredienser. Vitkål (gärna färsk), fetaost och dill. Och så lite olivolja och salt och peppar på det. Klart! Det går såklart fint att tillsätta fler ingredienser, t.ex. tomater och salladslök men idag kändes det onödig. Ät den till grillat kött eller fisk, till falafel, rökt lax eller varför inte som den är.  Önskar er en trevlig valborg kamrater! Ps. Bilderna på mig har Henrick som bloggar  här tagit. 
 
 
Vitkålssallad med fetaost och dill ca 4 portioner
1/2 vitkålshuvud
150 g fetaost
1 knippe färsk dill
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Skiva vitkålen tunt och hacka dillen grovt. Blanda i en skål och smula över fetaosten. Ringla över olivolja och salta och peppra. Klart!
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - AngelicasVärld:

Men så smarrigt, vilka härliga bilder!! Ser ju underbart ut!

#2 - - n:

ser så gott ut!

#3 - - Kim:

Genialiskt!
Ja herregud... vad tiden springer iväg den här tiden på året.

#4 - - Malin Vbg:

Det är väldigt gott! Vi har hunnit göra det flera gånger!:)