Vitkålssallad med fetaost och dill








50 g jäst
4 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
10 dl mjöl samt mjöl till utbakningen
Häll vattnet i en bunke och rör ut jästen. Tillsätt salt och olivolja och arbeta in mjölet pö om pö. Arbeta gärna degen i maskin i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under en kökshandduk i ca en timme.
Fyllning
100 g blandade råa betor, rödbetor, polkabetor och gula betor
100 g mascarpone
1 dl riven parmesanost
4 kvistar färsk oregano
Salt och svartpeppar
Parmesan och olivolja till servering
Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar och kavla ut på ett mjölat bord. Lägg de två bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Rör samman mascarpone och den rivna parmesanen och salta och peppra. Bred ut oströran över pizzorna. Skala betorna och skär dem i ca 2 mm tunna skivor. Lägg betorna på osten och ringa över lite olivolja på varje pizza. Grädda i ca 15-20 min.
Servera med lite extra parmesan samt färsk oregano.