Lammkorvsgryta med majrova och morötter

 
Det finns inget som slår den här årstiden. Färgerna fullkomligt exploderar, mina favoritråvaror fyller butikernas hyllor och kvällarna är sådär magiska som de bara kan vara här ute i början av hösten. Det här är en sån där gryta som kommer till en lördag eftermiddag när man vill ha något rustikt och gott som inte tar alltför lång tid att laga. I med alla ingredienser i en gryta och låt de puttra en stund. Servera med en stor klick senap och gott bröd och sen är du hemma. Jag använde en höstfavorit, majrovan samt morötter och svartkål. Det går ju bra att använda precis det du råkar ha i kylskåpet, tex, rotselleri, savoykål eller mangold.
 
I övrigt? Jo, bihåleinflammation och penicillinkur. Same old, same old. Jag kämpar vidare och hoppas på att hösten blir friskare och mysigare än sommaren. På återseende!
 
 
Lammkorvsgryta med majrova och morötter 4 port
200 g lammkorv eller annan kryddig korv ex. salsicca
1 stor röd lök
1 vitlöksklyfta
6 potatisar
4 morötter
2 majrovor
6 kålblad
olivolja
salt och peppar
2 liter vatten
grönsaksbuljong (1 tärning)
 
Skär löken och vitlöken i grova bitar. Skrubba morötterna och potatisen och skär dem och majrovan i grova bitar, försök få dem ungefär lika stora. Skär korven i ca 3 cm tjocka skivor.  Ringla lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök tills den mjuknat och lägg därefter i korven och fräs i ett par minuter. TIllsätt grönsakerna, salta och peppra, ,häll i vatten och buljong. Låt puttra på låg värme i ca 20 minuter. Hacka kålen grovt och låt puttra med de sista 5 minutrarna. Servera med senap och bröd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Fröken Dill:

Vackra bilden och god gryta. Håller med om att årstiden är underbar - Stanna tiden!

#2 - - biggeros:

Blev sugen på gryta =) Det hör hösten till goda grytor. Finfina bilder.

#3 - - Em:

Ååå vad gott det ser ut!

#4 - - Ida:

Guud, riktigt fina bilder du har tagit!

#5 - - Lisette:

Härliga bilder!

#6 - - Josephine:

Härligt och gott! :)

#7 - - Paulina Suonvieri:

Ser HELT fantastiskt ut! Åh vad gott!

//hundredkitchenstories.blogg.se

#8 - - Malin:

Meeeen fy vad gott!

#9 - - emma:

fina bilder