Risotto med saffran och svamp


Risotto med saffran och svamp till 4 personer
6 dl avorioris
2 stora scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1 pkt saffran
ca 1 liter vatten
2 dl riven parmessan
50 g smör
salt & peppar
50 g smör
salt & peppar
200 g blandad svamp t.ex. karljohan, kantareller, champinjoner eller portobello
grönsaksbuljong
olivolja
olivolja
Häll olivolja i en kastrull, fräs den hackade löken och vitlöken på svag värme tills den är mjuk, tillsätt riset och låt det fräsa ett par minuter. Häll i vitt vin, 1/3 av vattnet, buljong, saffran och salta och peppra. Låt koka under omrörning på svag värme, tillsätt vatten efter hand som riset kokar. När riset är genomkokt tillsätter du parmesanosten och smöret. Skiva svampen och fräs i smör tills den fått in färg,blanda sedan ner i risotton. tillsätt därefter grönsakerna risotton. Smaka av med salt och peppar och servera med riven parmesan.






