Chokladscones med pistagenötter

 
Chokladscones, eller scones med choklad. Eller Peters födelsedagsscones, för det är precis vad detta är. Igår fyllde min fina hälft år och firades bland annat med nybakta scones till frukost. De är lätta att slänga ihop de här kaloribomberna, tricket är att inte blanda ut smöret helt utan låta det finnas kvar klumpar i degen. Sen tycker inte jag att de behöver vara så jäkla perfekta, jag brukar platta ut degen till en rektangular (någorlunda) platta och sen skära ut sconesen. Jag hade i ett gäng pistagenötter också i degen men det går naturligtvis att utesluta. 
 
Peter ja. Min bästa vän och vapendragare i vått och torrt. Vilken tur jag har som har honom som stöttar och kramar när det behövs som mest och som tagit mig ut i världen, lärt mig köra bil på autobahn och som får mig att skratta mig blå. Han är bäst helt enkelt. 
 
 
 
Chokladscones ca 10 st
150 g smör
8 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl mjölk
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
50 g 70-procentig choklad
1 dl pistagenötter
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär det rumstempererade smöret i mindre kuber och blanda samman med de torra ingredienserna. Blanda därefter i ägg och mjölk. Hacka chokladen och nötterna grovt och blanda ner i degen. Forma en rektangulär platta som är ca 3 cm tjock och skär ut sconesen. Grädda i ca 10 minuter. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Malin Olofsson:

Vad gott :D

#2 - - Sandra:

Vad fint! Du borde kalla dem kärleksscones istället. Kram

#3 - - Peasyeasy:

Mm, vad gott det lät!

#4 - - Martina:

Mmm, dem där ser väldans goda ut ;-)

#5 - - Trees, mamma i London:

Fina bilder! Oså ser det väldigt gott ut också ;)