Desserter, Jul & Nyår glöggkokta plommon vaniljmascarpone

Glöggkokta plommon med vaniljmascarpone

 
Det har varit en händelserik vecka. Jag besökte bl.a Amsterdam och den Nederländska staden Noordwijk, en vacker liten stad söder om Amsterdam med en 13 k, lång sandstrand. Otroligt vackert och mäktigt. Och en märkligt kontrast att ena stunden promenera i regn och rusk för att i nästa promenera på en sandstrand med solen i ögonen.  I skrivande stund har jag precis packat väskan för en ny resa, den här gången Milano. Som sagt, kontraster. 
 
Till dagens superlätta efterrätt. Glöggkokta plommon. Superenkelt oavsett om du gör dem till 4 eller 20 pers. Smakar jättegott med lite mascarpone och smulade pepparkakor men det går också finfint med lättvispad grädde, creme fraiche, matlagningsyoughurt eller glass....
 
 
 
Glöggkokta plommon med vaniljmascarpone 4 port
12 plommon
3 dl glögg
1 apelsin (saft och skal)
 
Tvätta plommonen och dela dem på mitten och ta bort kärnorna. Lägg i en kastrull och tillsätt glögg, rivet aplesinskal och apelsinsaft. Låt sjuda på svag värme tills glöggen har reducerat och tjocknat. 
 
Vaniljmascarpone
3 dl mascarpone
2 msk florsocker
1 nypa ekologiskt vaniljpulver
 
Blanda mascarpone med florsicker och vaniljpulver och förvara i kylen. 
4 pepparkakor till garnering
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg