Tagliatelle med salsicca och paprika

 
Long time no see.  Jag har slagit alla pastarekord som finns för min del den senaste tiden. Jag som nästan aldrig äter pasta har bunkrat kolhydrater så det står härliga till. Det har känts lite som att vrida tillbaka klockan till 2001 när jag började plugga på universitetet. Jag har för första gången på väldigt länge ätit för att leva (skrev så mycket ett tag att jag helt glömde bort att det där med mat, det är bra grejer det...) och inte tvärtom. En del av mig börjar tro att det här överdrivna pastaätandet har en viss koppling till att jag har börjat kika väldigt mycket på resor till Italien. Det rycker i Italiennerven, jag längtar till havet, espresson, glassen och känna blankslitna gatustenarna under fötterna i ett sommarvarmt Florens. Tills dess. Massor av pasta. Det här är världens enklaste pastasås, korv, paprika, lök och grädde. Punkt. Jag åt den till tagliatelle, ett tips är att använda den som fyllning i en lasagne. Funkar finfint. 
 
 
 
Tagliatelle med salsicca och paprika till 4 personer 
200 g salsicca (eller annan korv)
2 vårlökar
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl grädde (kan bytas ut mot creme fraiche)
2 dl vatten 
salt & peppar 
olivolja
färska örter t.ex basilika
 
Ringla lite olivolja i en kastrull. Skär korven i tunna skivor ca 1/5 cm tjocka, skiva paprikan och löken. Fräs snabbt i olivoljan och häll därefter på grädde och vatten och salta och peppra. Låt puttra på svag värme i minst 10 min (får den puttra i 20 blir den ännu godare) och servera genast till nykokt tagliatelle och färska örter. Lite riven parmesan på toppen gör ingen skada. 
 
 
 
 
#1 - - Veronica:

Vad gott!

#2 - - fia:

Smarr!

#3 - - Yllva:

Vad gott det lät och vilka fina bilder!

#4 - - Kim:

Vilka vackra vallmos. Som om det liksom sträcker sig efter något. De kanske också har Italien-längt?

#5 - - GoForFit:

MEN så gott!! :)