Tagliatelle med ricotta, örter och hasselnötter

 
Jag börjar se ljuset i tunneln. Imorgon är det dags för inlämning och känner att jo, det här kan nog blir klart i tid. Det har varit rena tortyren att spendera så mycket tid inomhus när solen skiner och det är 22 grader på altanen. Men, imorgon så... Snabbmatseran forstätter. Här i formt av tagliatelle med en krämig ricottasås. Vill du ha en matigare sås går det fint att tillsätta t.ex. stekt svamp, räkor eller bacon. 
 
Tagliatelle med ricotta, örter och hasselnötter till 4 personer
 250 g ricotta
1 dl riven parmesan
2 salladslökar
1 vitlökslyfta
1 par droppar citronsaft
1 näve färska örter (t.ex. basilka)
salt & peppar
olivolja
 
1 dl rostade hasselnötter till garnering
 
Ringla lite olivolja i en kastrull, fräs den hackade löken oh vitlöken tills den mjuknat, tillsätt ricotta, citron och salta och peppra. Låt puttra i någon minut. Rör ner örterna och parmesanen och tag av kastrullen från spisen.Rosta hassenötterna i en torr stekpappa tills de börjar få färg. Hacka dem grovt. Blanda nykokt tagliatelle med såsen och servera med hasselnötterna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Clara:

Men va mums!

#2 - - Veronica:

Ser riktigt gott ut!

#3 - - Citroncest - matblogg från Italien:

Med tanke på att jag bor i Italien så äter jag förhållandevis lite pasta... men när jag väl gör det så är den här typen av sås min favorit! Enkelt, men med massa smaker. Älskar ricotta. Och älskar crunchet som nötterna ger! :)

#4 - - milla:

Gott med nötter i maten:)