Snabbmat - fiskburgare

 
 
 
På deadlinefronten intet nytt. De är fortfarande kvar och det är de som klistrar fast mig vid datorn varje dag. På tisdag har jag bockat av tre inlämningar och oj vad skönt det ska bli! Jag kan inte påstå att inspirationen till att laga mat flödar, men, med tanke på the history of magkatarr försöker vi hålla oss till bra, lätt och snabblagad mat. Som de här fiskburgarna. Som också kan vara fiskbiffar om man hellre vill det. Häromdagen fick jag en stor påse nymald fiskfärs levererad till dörren. Bortskämd som få. I vanliga fall brukar jag använda ett fryst block av torsk eller annan vit fisk. Det går också bra att blanda lax och vit fisk. 
 
 
Fiskburgare  ca 6 st
 ca 750 kg fiskfilé/bitar/färs (det går fint att mixa fisken med en mixer och tada, så har du färs)
1 ägg
2 msk vetemjöl
salt & peppar
smör till stekning
ströbröd till panering
 
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer och rulla bollar som är ca 5 cm i diamter. Rulla dem i ströbröd och stek dem på medelhög värme i ca 3 min på varje sida, platta till dem medan du steker så att de blir ca 1,5 cm höga.. Servera med hamburgebröd, majonnäs, tomater, sallad och lök.