Filoknyten med spenat, feta och mynta

 
 
Muffinsplåten är min bästa vän för tillfället. Jag försökte mig på att vika små fina trekantiga piroger häromdagen, jag klarade av tre, sedan blev duttandet och pillandet för mycket. Så, istället för att vika, skrynklade jag ihop de små filodegsknytena och stoppade ner dem i muffinsplåten stället. Bra så. Jag har testat de här små knytena tidigare, de är fyllda med spenat, lök och fetaost men nytt för den här gången är att jag stoppade i färsk mynta också - ett bra drag visade det sig, det blev riktigt gott. 
 
I övrigt skiner solen på Mollösund. Det är vansinnigt dåliga förutsättningar för att sitta framför datorn och skriva hela dagen som jag tänker måste göra. Fram till juni har jag löjligt många deadlines som skall hinnas med. Fram tills dess, kaffe.... Trevlig lördag på er!
 
 
Filoknyten med spenat, feta och mynta 12 st
3 filoark
2 dl hackad spenat
1 rödlök
100 g fetaost
ett par kvistar färsk mynta
salt & peppar
olivolja
 
Hacka löken fint och fräs i lite olivolja. Tillsätt spenaten, fetaosten och salta och peppra. Dela filoarken i fyra delar och lägg en klick (ca 1 stor matsked) i varje del. Vik ihop knytet och stoppa ner i en bullform. Ringla över lite olivolja och grädda i ca 5-7 min i 175 grader. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ninni - Vimsiga mamman:

så läckra!

#2 - - HemkäraHanna:

Tänk då gjorde vi nästan samma mat. Gott så det förslår.

Svar: ja väldigt gott just med myntan :)
Karin Högberg

#3 - - Charlotta:

Hördu fröken, glöm inte att ta det lite lugnt också, ok? KRAM!

Svar: efter den 4/6 är det kooooluuugnt! :D kram!
Karin Högberg

#4 - - Hanna:

Bra drag där, pill kräver tålamod och det tryter ju ibland, iaf hos mig!

#5 - - Veronica:

Ser så goda ut, måste testas!

#6 - - Sofie Mumsfillibaba:

Fiffigt att göra knyten istället. Varför krångla till det?! Goda var de i allafall! :)

#7 - - Emmy:

Gud, så smart att göra filodegsknyten på detta viset! Jag älskar filodegsknyten med fetaost, men visst är det pilligt och det är inte alltid lätt att få den snygga. På detta sättet blir det bara win-win.