Ugnspannkaka med kesella och vanilj

 
Det här receptet är resultatet av en ren improvisation en söndag förmiddag när jag inte alls kände för att laga lunch men behövde ett mellanmål. Några ägg, lite kesella och jordgubbar senare var saken biff. Eller ugnspannkaka... Det har blivit ett par satser till av den här pannkakan, den har visat sig vara den bästa lunchen någonsin när man har tajta deadlines och inte alls har varken ork eller tid att laga mat. 
 
Lördag, och vi påbörjar operation slänga och renovera. Det är med skräckblandad förtjusning skall ni veta. Men, ska det bli färdigt så måste man ju börja. Först en kopp kaffe och en titt i trädgården som börjar komma till liv. Krokusarna har redan börjat blomma, själv ser jag fram emot när rabarberna börjar ploppa upp! Trevlig lördag på er!
 
 
 
Ugnspannkaka med kesella
3 ägg
2 dl kesella
1 dl mjölk
1 dl mandelmjöl alt bovetemjöl/vetemjöl
1 msk socker alt 1 msk honung/agavesirap
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 knivsudd ekologiskt vaniljpulver
1 msk smör till formen
 
Vispa samman samtliga ingredienser. Smörj en form som är ca 20 cm i diameter med smör och häll i äggsmeten. Grädda på 175 grader i ca 20 min. 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Alicia:

Detta ska jag definitivt testa!

#2 - - Alexandra:

Det där ser riiiktigt gott ut! Vi ska ha "vanlig" ugnspannkaka till lunch idag, men den här blir det nog att testa nästa gång vi har kesella hemma. Jag brukar aldrig göra slut på allt, men detta kan ju vara en lösning :)

Svar: det var precis så den här pannkakan kom till, jag hatar att slänga mat så jag använde kesellan i pannkakan istället :)
Karin Högberg

#3 - - Alexandra:

Åh! Jag blir så nedrans inspirerad av din blogg! Du är en fantastisk matfotograf, och kock också.. eller vad man säger.

Kram och tack för inspirationen - både för ögon, smaklökar och generellt!

Svar: Tack! Vad glad jag blir! Kram :)
Karin Högberg