Potatissallad med sparris, linser och rädisa

 
 
Årets första potatissallad med primörer. Så lätt. Så gott. Jag hade inga färskpotatisar men det gick finfint ändå. Jag brukar använda lite kokta linser i potatissalladen också, här använde jag mig av små gröna.  Det finns egentligen inget recept på den här salladen, blanda kokt kall potatis med de grönsaker du har hemma, i det här fallet sparris, rädisor och lite ärtskott. På med dressing och tada! 
 
 
Potatissallad med sparris och rädisa 4 portioner
10 kalla kokta potatisar, delade
3 dl kokta gröna linser (kalla)
10 st rädisor, skivade
1 knippe grön sparris
1 knippe ärtskott
 
Dressing: 
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
saft av 1/2 citron
1 tsk honung
salt & peppar
 
Blanda samtliga grönsaker i en skål. Vispa samman samtliga ingredienser i dressingen och häll över salladen. Servera!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Annster:

Så gott :)

#2 - - Lisa:

Vårigt och gott...fina bilder...

Kika gärna in på min nya blogg! :)

#3 - - joe:

Mums så gott!

#4 - - mona:

så himla vackra bilder! kolla gärna in min blogg för inspiration till bra maträtter!

#5 - - JUNITJEJ:

Så gott!

#6 - - Sara på Vardag.nu:

Rädisor! Mmm!

#7 - - felicia:

Jag brukade äta rädisor som snacks istället för chips och godis. nam nam! :D

#8 - - Sofia:

Åh så gott! Ska testas i sommar till den grillade maten.

#9 - - Emma:

Vilka härliga bilder! Jättefin blogg du har!!

Svar: tack!
Karin Högberg

#10 - - Kim:

NU jäklar är våren här! Och all vårig mat! Äntligen! (överexalterad? jag?)

Svar: haha samma här! Vill köpa upp halva affären och käka sparris varje dag :)
Karin Högberg

#11 - - Sofie Mumsfillibaba:

Kul och gott med linser i. Våren är underbar med alla fräscha smaker!

Svar: javisst är den!
Karin Högberg

#12 - - Elisabeth:

Mm,verkar såå gott! Jag undrar bara, är sparrisen rå eller kokt/stekt??

Svar: jag brukar koka den, det glömde jag skriva, sorry!
Karin Högberg

#13 - - Dietistannica :

Oj så gott det ser ut, älskar potatissallad med vinegrette! Så mycket fräschare än med majonnäs och crème fraiche tycker jag. Särskilt om man får tag på riktigt god potatis.

Svar: javisst är det, tycker att smakerna kommer fram mycket finare också :)
Karin Högberg

#14 - - Anita:

Vilken fantastisk blogg du har, här kommer jag kika in ofta :D

Svar: Vad kul! Välkommen!
Karin Högberg