Potatisbröd med rosmarin

 
Ok det är mycket bröd på bloggen just nu, men det är ju så härligt med bröd. Lite motsägelsefullt är det allt också eftersom jag inte får bör äta bröd pga den berömda magkatarren. Men, nybakat bröd gör folk vansinnigt glada, jag räknade ut att jag sedan i måndags bakat åtta baguetter och två grova bröd. Mycket bröd blir det. Det här brödet är något alldeles extra, kryddat med rosmarin och fyllt med potatistärningar. Lägg ett bakplåtspapper på brödet efter halva tiden så slipper det brännas vid. Behöver brödet mer färg tar du av pappret de sista minutrarna. 
 
Helg! Hurra! Idag kör vi mot sydligare breddgrader och säger hej till Malmö, falafel och vänner. Ha en mysig helg kamrater!
 
 
 
Potatisbröd med rosmarin 1 bröd
25 g jäst
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
5 dl vatten
3 kvistar färsk rosmarin
1 nypa salt
3 potatisar
 
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och hälften av mjölet, bearbeta i maskin och tillsätt mjölet på om på, tillsätt slutligen grovhackad rosmarin. Jäs i ca en timme. Skär potatisen i 1 cm stora tärningar, forma degen till ett avlångt bröd och lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Stoppa ner potatistärningarna i brödet, tryck ner dem några centimeter. Jäs i 45 min. Grädda på 225 grader i ca 45 min. 
 
 
 
 
 
#1 - - Michelle:

Ser gott ut! :)