Green kitchen stories broccolisallad

 
Det har varit ett par märkliga dagar. Igår natt brann mina nära vänners hus i Trollhättan ner till grunden. Det finns absolut ingenting kvar av huset och varenda pinal de ägde har brunnit upp. Det är knappt jag tror det är sant. Jakten på ett permanent boende för familjen med två små barn och en bebis på väg är i full gång, känner ni någon som har ett hus eller lägenhet i Trollhättan för uthyrning - hör av er!
 
För ett par dagar sedan ägde den regelbundna rensa-kylskåpet-och -laga - middag- på- det- du -har-ritualen rum. Jag hade exakt det som krävdes för att svänga ihop en sallad från Green Kitchen stories nya kokbok. En broccolisallad med rödlök och granatäpple. Lätt som en plätt och väldigt gott. Det passar till precis allt. Jag åt den till grillad kyckling men den passar utmärkt till fisk, kött eller varför inte precis som den är. 
 
Broccoli salad with red unions and pomegranate from the Green kitchen cookbook. A very easy dish but full of taste. You'll find the recepie here. Eat with it grilled chicken (that's what I did) fish or meat, or just the way it is.
 
 
 
Broccolisallad till 4 personer
2 färska broccolihuvuden
1 liten rödlök
kärnorna från 1 granatäpple
1 1/2 dl rostade solrosfrön
2 1/2 dl naturell yoghurt
1/2 tsk havssalt
nymald svartpeppar
 
Skär broccolin i mindre bitar, skär rödlöken i tunna skivor och blanda ner granatäpplekärnor och solrosfrön. Tillsätt yoghurt och salta och peppra.