Citronmazarintårta med färska bär

 
 
Feber och halsont. Alvedon istället för trevligt umgänge och god mat. Bah. Inte mycket att göra åt, jag kurerar mig med fotboll i soffan och hoppas på att den här jäkla förkylningen går över snabbt. För er som behöver ett sistaminuten-tips på midsommaraftonens enklaste tårta kommer här ett recept på en citronmazarintårta. Den är lätt att röra ihop, går utmärkt att frysa och går att servera som den är eller som här med grädde och färska bär. Dessutom blir den bara godare om den får stå en dag eller två. 
 
Ha en riktigt skön midsommar kamrater!
 
 
Citronmazarintårta med färska bär
200 g mandelmassa
150 g smör
3 ägg
2 dl mjöl
1/2 dl strösocker
1 citron (saft och rivet skal)
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
 
3 dl grädde (vispas)
färska bär tex. jordgubbar, blåbär, hallon och nektariner (ok inget bär men ändå.. ;)
 
Riv mandelmassan grovt och rör samman med äggen och smöret. Tillsätt därefter rivet citronskal, saften och övriga torra ingredienser. Smörja och bröa en form som är ca 22 cm i diameter. Grädda på 175 grader i ca 20-25 min. Vispa grädden och bred på den avsvalnade tårbotten. Garnera med färska bär.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Moma:

Så snajsigt det ser ut, blev så himla sugen att baka den efter jag såg den på IG idag, tänkte det såg ut som en kaka med mandelmassa så jag köpte det :-)

Krya på dig nu! Och trevlig midsommar, så trevligt man nu kan ha det med feber!

Svar: Vad roligt! Den är en riktig goding! :)
Karin Högberg

#2 - - chiiz:

Hejsan. På min blogg just nu finns en liten utmaning. Eftersom det är sommar så har jag get ut en utmaning där man ska baka en tårta, man ska vara så kreativ och fantasifull man kan och sedan ladda upp bilden och sedan skicka länken till mig. Jag visar sedan alla fantastiska kreationer på bloggen och länkar. Det skulle vara jätta kul om du va med eller bara spred det vidare. ^.^ Man kan använda bilder på en tårta man redan gjort, så länge man skickar länken till mig.

#3 - - fia:

Det där ska jag göra - halledudanemej va gött det ser ut!!
kram och krya på dig!
Fia

#4 - - Kim:

Såna tårtor gillar jag! Enkla men maximal godhet :)
Krya på dig Karin. Hoppas vi kan få till en träff hos dig i sommar!

#5 - - Cornelia:

Men MUMS!

#6 - - Sofie Mumsfillibaba:

Att vara sjuk på sommaren känns så onödigt. En go kaka kan ju alltid pigga upp något! Ser väldigt tjusig ut och mazarin är smaskens!

#7 - - Elina:

Så fin den blev, wow!

#8 - - Jessica:

Åg gud så gott!!