Sommarmat

 
Nu så, semester, Jag inledde med halsont, feber och en kombinerad öron och ögininflammation. En klassiker. Bra jobbat. Nu börjar jag återvända till livet, vilken tur att det är fotbollsvm och att det har känts ok att ligga i soffa och kolla på tv i en vecka...
 
Det har ju blivit lite sisådär med matlagningen och när det väl har blivit något har det blivit matiga sallader, som den här ljumma potatissalladen. Jag brukar koka potatisen och hälla på dressingen medan potatisen är varm, då suger den åt sig alla smaker blir väldigt god. Sallader som dessa bygger lite på principen man tager vad man haver, den här gången blev det rödlök, tomater och mozzarella och till det en lufttorkad skinka. Något säger mig att dte inte var sista gången vi åt det här i sommar...
 
Ljummen potatissallad 4 portioner
12 kokta färskpotatisar
1 rödlök
2 påsar mozzarella
ca 10 cocktailtomater alt 5 normalstora tomater
1/2 kruka färsk basilika
 
Dressing: 
1 dl olivolja
saft från 1 citron
salt & peppar
 
Koka potatisen och halvera den. Skär tomterna i skivor, strimla löken och riv mozzarellan i mindre bitar. Blanda samman dressingen och häll den över potatisen och blanda ner övriga ingredienser. Blanda ner basilikan innan servering. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg