Ört & citronrisotto

 
Dagarna är ganska lata just nu. Vädret är varierande, det hinner regna, blåsa och vara strålande sol under vissa dager, men det där fina sommarvädret har inte riktigt infunnit sig.  Under tiden läser jag deckare, filar på kokboken, fotar en massa och rensar garderoben. Jag saknar dessutom Brighton emellanåt, framförallt afternoot tea vilket har gjort att tekonsumtionen här hemma har ökat drastiskt.  Temat när det gäller matlagning är: så enkelt som möjligt. Idag blev det en ört och citronrisotto. Det kan ju verka trist och tråkigt att inte ha i varken grönsaker eller något annat, men jag älskar risotton precis så här. Ibland äter vi den till grillad kyckling eller kött men allra oftast äter jag den precis som den är. 
 
 
Ört & citronrisotto till 4 personer
6 dl avorioris
2 stora scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
Rivet skal samt saft från 1 citron
1 dl vitt vin
ca 1 liter vatten
2 dl riven parmessan
50 g smör
salt & peppar
grönsaksbuljong
olivolja
1 näve färsk salvia/basilika/oregano (välj din favorit...)

Häll olivolja i en kastrull, fräs den hackade löken och vitlöken på svag värme tills den är mjuk, tillsätt riset och låt det fräsa ett par minuter. Häll i vitt vin, 1/3 av vattnet, buljong, rivet citronskal och saft och salta och peppra. Låt koka under omrörning på svag värme, tillsätt vatten efter hand som riset kokar. När riset är genomkokt tillsätter du parmesanosten och smöret. Smaka av med salt och peppar och färsk salvia. Tada!
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Jättehärliga bilder. Ja har aldrig gjort risotto faktiskt, tycker de låter avancerat haha

Svar: haha det är det inte!
Karin Högberg

#2 - - Marie:

Ohh så gott det låter, samt så fina bilder, är ni på Smögen?

Svar: Nästan! Vi bor på Mollösund :)
Karin Högberg

#3 - - JUNITJEJ:

Så gott det verkar!

#4 - - Hanna - Min vardag, smycken och mode:

Vad gott det låter!

#5 - - Anna:

Vad gott det låter och ser ut. Vilka härliga bilder du lagt upp!