Kalkontortilla med apelsin och valnötter

 
 
Äntligen back in business! Bloggen har legat nere i en hel vecka på grund av strul med domänen men nu är jag tillbaka! 
 
Julen är över, nyårsafton är avklarad och nu börjar vardagen sakta smyga sig på igen. Vi firade in det nya året i goda vänners sällskap, med en massa god mat, choklad, tofflor och tre skotträdda hundar. En fint nyårsafton blev det i alla fall och vi höll till och med på att missa tolvslaget. 
 
Fem kilo kalkon ger en massa mat skall ni veta och jag älskar ju rester. Bästa sättet enligt mig att ta tillvara på en god nyårsmiddag i form av helstekt kalkon är att blanda det goda kalkonköttet med kålsallad och pressa över en massa god apelsinsaft ringla över lite olivolja och lite hackade hasselnötter och därefter lägga allt i ett nybakat tortillabröd
 
 
Kalkontortilla med apelsin & valnötter till 2 personer 
 Ca 150 g grillat kalkonkött, tex filé
1 apelsin (hälften skivad och saften från hälften)
2 msk olivolja
salt & peppar
1 dl valnötter
 Pressa halva apelsinen och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg lite kålsallad på tortillabrödet och toppa med kalkonkött i mindre bitar. Tringla över dressing och toppa med skivad apelsin och hackade valnötter. 
 
 
 
#1 - - Madelein Larsson Wollnik:

Oj vad gott!!