Pannkakor med hallon

 
Den är tillbaka. Snön. Jag som trodde det här kapitlet var över. Tji fick jag. In med mer ved i spisen och fram med broddarna igen. Vi som till och med har börjat få knoppar i trädgården...Veckan har gått med en rasande fart, seminarier, föreläsningar och möten. Jag laddar inför en härlig helg, långa frukostar, femmilen, hockey och serien vi tittar på just nu, The Kennedys (lider av abstinens efter att ha kollat igenom hela säsong två av House of Cards förra helgen...). De här pannkakorna förevigade jag förra helgen, de är knappast någon kulinarisk nyhet, eller sensation, men ack så goda. Jag brukar servera dem med hallon som jag snabbt värmer upp med lite socker. På återseende kamrater!
 
Amerikanska pannkakor
3 dl mjöl
3 dl mjölk
2 ägg
1 dl fil
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
smör till stekning

Blanda mjölet med hälften av mjölken, mjölet klumpar sig mindre om du häller i lite av vätskan i taget. Tillsätt därefter resten av mjölken, filen, äggen och övriga torra ingredienser. Stek i smör tills pannkakorna fått fin färg. 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Fröken Dill:

Oftast är just det enkla det godaste. Och FY för den tillbakakomna vintern. Fast det är ju tyvärr bara vecka 8 så det kanske var lite tidigt att hoppas...

#2 - - Helenas Söta:

Mums, med pannkakor! Jag har aldrig testat att ha fil i när jag gjort pannkakor.

Underbart vacker bild på väderkvarnen!

#3 - - felicia:

gott :)

#4 - - Malin Wederberg:

Vad gott :D

#5 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Vilka ljuvliga bilder! Kan inte få nog utav pannkakor...

#6 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Vilka ljuvliga bilder! Pannkakor kan jag inte få nog utav ;)

Svar: tackar!
Karin Högberg

#7 - - Liisa Lindstrom:

Vad gott det ser ut och vilka magiska bilder!