Kalljästa Frukostfrallor

 
 
Hej fredag och hej (snart iaf) helg! Jag har en maffig skrivardag framför mig, det är bara att hugga i och gilla läget. Här ska produceras text...Ni vet ju om vid det här laget att lördagarna betyder nybakat bröd hemma hos oss. Ikväll är det dags att börja tänka på frukostfrallorna vänner, det är bara att röra ihop degen och låta den stå i kylen över natten sen är det bara att rulla frallorna på morgonen, jäsa i 30 min och sen rakt in i ugnen. Själv ska jag testa att baka rågbröd med surdeg i helgen. Jag fick överta en surdegsgrund av kamraten Lise Marie och ska försöka förvalta denna. Återkommer...
 
Från det ena till det andra. Det börjar ju faktiskt bli vår. Våra lökar har börjat poppa upp i trädgården och det största vårtecknet är att jag är så sugen på att åka ut på sjön. Jag längtar till sammetslent vatten, sol(nedgångar), kaffe i termos och makrillfiske. I väntan på allt det här tittar jag i fotoalbumet och längtar lite till...
 
 
 
Kalljästa frukostfrallor ca 15 st
3 dl ljummet vatten 
2 msk olja 
25 g jäst 
1 tsk salt 
1 msk honung alt sirap
ca 7 dl vetemjöl 
 
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg. Jäs i kylen över natten. Mjöla en plan yta och knåda degen tills den är smidig och lättarbetad. Forma små runda frallor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 min. Grädda därefter på 200 grader i ca 15 min. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Charlotta:

Har sagt det innan och säger det igen - genialt med kalljästa frallor! Hoppas att ni får en fin helg, jag skulle egentligen jobbat men ligger förkyld på soffan idag så vi får väl se hur det blir imorgon. Kram!

Svar: Detsamma till er och hoppas du kryar på dig snart! Och om du skulle behöva en lagom rolig med the all time favourite Bill Nighy, kolla in den här: http://www.imdb.com/title/tt1235189/
Karin Högberg

#2 - - Malin Olofsson:

Åh vad gott :D