Grönkål, äpple och linssallad

 
Grönt är skönt kamrater. Framförallt för min traumatiserade magkatarrmage. Den strejkar direkt när jag äter för mycket (eller till och med väldigt lite) vitt mjöl, socker eller pasta. För en sån som mig som älskar vitt mjöl, socker och pasta är det ju inte en fantastisk tillvaro men what to do? Matiga sallader har blivit stommen i det vaniiljvita köket de senaste månaderna, senast den här grönkålsalladen (vi går på sista varvet med grönkålen...) med äpple och gröna linser och en god dressing med dijonsenap. Vi åt den till grillad kycklingfilé men den går lika bra att äta precis som den är eller som tillbehör till tex. fisk. 
 
Grönkål, äpple och linssallad till 4 personer
4 dl koka gröna linser
2 stora nävar grönkål
2 äpplen
1/3 purjolök
2 tsk dijonsenap
3 msk rapsolja
salt & peppar
 
Skär kålen i mindre bitar, tärna äpplena och skär purjolöken i tunna skivor. Blanda grönsakerna  och linsernai en skål. Rör samman senap och olja och smaksätt med salt och peppar. Blanda med salladen vid servering. 
 
 
 
 
 
#1 - - Fröken Dill:

Härliga bilder på grönkålen! Jag hoppas kunna skörda lite till, otrolig säsosng, tjälen har knappt gått i jorden på landet...

Svar: älskar grönkål! Den är ju så användbar och det är synd att den mest används på jul tycker jag :)
Karin Högberg