Desserter, Jul & Nyår varm choklad med vanilj och rosmarin

Varm choklad med vanilj och rosmarin

 
 
Fjärde advent. Och sju nyanser av grått. Jag kokar varm choklad med rosmarin och tänker att det är då själva fasen att december går så fort. Det är svårt att mysa på beställning men jag ska göra mitt bästa för att damma av julstämningen. Chokad och rosmarin, kan det vara något? Ja faktiskt, det är en kombination jag gillar. Den fungerar också alldeles utmärkt i småkskor, italienska skorpor eller varför inte chokladtryffel?
 
Varm choklad med vanilj och rosmarin
1/2 vaniljstång
1 dl kakao
3/4 dl råsocker
1 kvist färsk rosmarin
1 pyttenypa salt
1 l mjölk
 
ca 2 dl vispad grädde till servering
 
Häll socker,kakao och salt i en kastrull.Dela vailjstången pålängden och skrapa ur vaniljfröna och lägg i kastrullen. Tillsätt 1 dl av mjölken och vispa tills du har en slät vätska. Tillsätt vaniljstöngen och rosmarienen och resten av mjölken. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min. Servera med vispad grädde.