Toast med betor, grillad lax och trattkantareller

 
Det här inlägget består av rester i dubbel bemärkelse, jag hittade det här inlägget från i höstas, det hamnade i arkivet och postades aldrig. Rätten kom till en söndag eftermiddag när jag var hungrig och inte hade lust att laga mat, tog en titt i kylskåpet och hittade gårdagens grillad lax, trattkantareller och betor. Sagt och gjort, jag stekte ett par skivor bröd i olivolja och skivade betorna tunt och sen på med laxen och lite rivet citronskal - voila!
 
Jag fortsätter packa, packa upp och packa om. I början av veckan besökte jag Milano (12 grader och sol!) och på lördag bär det av till Paris.  På återseende!
 
 
Toast med betor och grillad lax 4 port
4  skivor vitt bröd
2 polkabetor
2 gula betor
1 citron
200 g lax (grillad, rökt, gravad)
100 g kantareller
olivolja
salt och peppar
 
Ringla olivolja i en stekpanna och stek brödet tills det börjar få fin färg. Lägg brödskivorna på hushållspapper och låt dem rinna av. Skala betorna och skiva dem tunt, tunt. Stek kantarellerna i lite smör tills de fått fin färg.  Lägg betorna på brödskivorna, därefter laxen och trattkantarellerna och  slutligen lite pressad citronsaft och finrivet citronskal. Ringla lite olivolja över toasten. Salta och peppra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - sofie:

Det händer ju att man förbereder inlägg som aldrig publiceras...
Härlig rest-rätt du fick till. Man blir lätt förvånad vad man kan svänga ihop av lite rester ibland. ..

#2 - - mwasshe:

det där ser himla gott ut!

#3 - - elnos recept - glutenfritt:

Ser så gott ut!