Jul & Nyår, Vegetariskt frittata med grönkål och potatis, grönkålsfrittata, vegetariskt julbord

Grönkålsfrittata med potatis och lök

 
God fortsättning kamrater! Jag hoppas julen har varit precis så god, mysig, avkopplande och fin som ni önskat. Vi har efter att i ett par månader vandrat i elva nyanser av grått fått strålande sol och ett enormt vackert vinterväder. Äntligen!  Själv gör jag inte många knop, vi myser, myser lite till och klappar på Akilles som verkligen har tagit julledigt och mest ligger under en filt och snarkar.  Vi har nog slagit rekord i år i att köpa så lite julmat som möjligt och även om jag tyckte att jag handlade lite så blir det ändå en massa rester över i kylskåpet. Så, operation leftover har påbörjats. Idag blev det en snabblagad frittata med grönkål, lök och potatis som serverades till gravad lax. Gott och enkelt! Imorgon ska jag göra något åt rödkålen... Kram och god fortsättning!
 
Grönkålsfrittata med potatis och lök 4 port
 
6 kokta potatisar
1 rejäl näve grönkål
1 gul lök
6 ägg
2 dl mjölk
1 msk olivolja
salt och peppar
 
Skär grönkålen i mindre bitar, skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor och skiva löken tunt. Smörj en ugnsfast form med olivoljan och lägg i potatis, grönkål och lök. Vispa samman ägg och mjölk och salta och peppra och häll över grönsakerna. Grädda i 175 grader i ca 15 min eller tills äggstanningen stannat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Liza Corneer:

Åh, tack för detta recept!! Ska absolut testa att laga det här till middag nu i dessa dagar. Behöver lite variation och mat idéerna är på noll just nu...

Hoppas julen varit fin! God fortsättning! :)
Många varma kramar

#2 - - Hanna Karlsson:

Det låter riktigt gott!