Morots & potatissoppa med ingefärskräm och hasselnötter

 
 
Äntligen skördetid. Min absoluta favorittid på året. Jag vet inte hur många buntar rödbetor jag har släpat med mig hem från affären redan.  Gårdagens lunch blev en lätt morots och potatissoppa. Till det en ingefärskräm och så lite hasselnötter. Bra så. Sommaren har börjat gå över i höst och jag skäms lite över att säga det men jag känner lättnad. Jag njuter av svalkan och de härliga promenaderna och därefter ett uppfriskande dopp. Låt det vara så här ett tag nu... Jag har inte varit den flitigaste bloggaren i sommar. Kraften, orken och inspirationen har helt enkelt inte funnits där. Semester har ägnats åt att laga mat och fota bilder till kokboken..nu börjar den faktiskt bli klar...Vilken märklig och härlig känsla!
 
Morots & potatissoppa med ingefärskräm och hasselnötter 4 port

5 stora morötter

7 stora mjöliga potatisar

1 gul lök

1 liter vatten

1 buljongtärning, höns eller grönsak

salt & peppar

Smör till stekning

50 g hackade hasselnötter 

Skala och dela morötterna och potatisen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret tills den är mjuk.Tillsätt morötter och potatis,  grönsaksbuljong och vatten, låt puttra sakta i ca 20 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka.  Mixa soppan len med en mixerastav och servera med ingefärskrämen och hasselnötterna.

Ingefärskräm

2 dl fet creme fraiche eller kvarg

1 bit färsk ingefära, ca 4 cm

salt & peppar

Skala ingefäran och riv den, blanda ner den i creme fraichen/kvargen och salta och peppra. Förvara i kylen. 

 
 
 
 
 

 

#1 - - Elina:

Såg himmelskt gott ut!

Svar: Tack!
Karin Högberg

#2 - - Sara:

Ser underbart gott ut :)

Svar: Tack
Karin Högberg