Senapssill

 
Ok vänner. Påsk. Äntligen! Det finns ett par saker jag vill ha på påskbuffén, det första, senapssill. Det andra, hembakat knäckebröd. Här får n i mitt bästa recept på senapsill, jag gör den någon dag innan det är dags att servera, det funkar finfint. Knäckebrödet då, jo jag följer det här receptet, men utesluter lingonen och stansar ut små miniknäckebröd  och gräddar i ca 5 min. De håller sig i ett par månader i en lufttät burk. 
 
Önskar er en riktigt glad påsk kamrater!
 
Senapssill 
 
2 förpackningar 5-minuters inläggningssill
2 dl senap
1 dl brun farin
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl creme fraiche
2 dl hackad dill (jag gillar när det är mycket dill, du kan halvera mängden)
1 dl hackad purjolök
salt och peppar
 
Skär sillfiléerna i mindre bitar, ca 2 cm breda. Blanda senap, farin, creme fraiche och vinäger i en skål. Finhacka purjolöken och dillen och rör ner i senapen. Salta och peppra. Tillsätt slutligen sillbitarna. Förvara i kylen i väl rengjord glasburk. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Sofia:

Ser riktigt fint ut och visst är det något speciellt med egengjord sill :)

#2 - - michaela- mamma till tre 💗:

mmm..så himla gott!

#3 - - fia:

mmm.. Du är då en duktig kock!! <3 Lyfter på hatten.
kram
Fia :)