Påskbakelser - rulltårta med lemoncurd

 
 
Det här är världens enklaste efterrätt. Oftast har man grunderna till rulltårtan i skafferiet och det finns alltid något man kan använda som fyllning. Jag använde lemoncurd, den finns att köpa på burk och det funkar alldeles utmärkt, eller så gör du egen, det tar tio minuter. 
 
Påsken innehåller alltid mycket god mat och många fikor. I år, efter ett maraton av deadlines och kurser tänker jag hålla det enkelt. Ingen stress, ingen press.  Jag tänker använda påsken till att läsa en skönlitterär bok för första gången på sisådär ett halvår, gå långa, långa promenader med hunden och titta på nytagna bilder till kokboken. På långfredagen är det nämligen dags för nästa fotosession till boken med ett stort gäng vänner. Jag håller tummar och tår för att det blir fint väder.  Trevlig måndag på er!
 
 
 
Rulltårta
3 ägg 
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner övriga ingredienser och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-8 min.  Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta och strö lite strösocker på. Vänd upp och ner på rulltårtebotten så att översidan hamnar på sockret och lossa försiktigt bakplåtspappret i botten. Bred ut lemoncurden och rulla ihop. Vispa 3 dl grädde och garnera bakelserna med. 
 
Lemoncurd
2 ägg
2 dl strösocker
2 citroner (saften)
1 msk maizena
50 g smör
1 msk vatten
 
Smält smör, socker och citronsaft i en kastrull. Vispa äggen tills de är vita och fluffiga. Rör ut maizenan i vattnet och vispa ner i citronsmeten. Vispa därefter ner äggbladningen och låt sjuda på svag värme tills curden börjar tjockna. Tag av kastrullen från spisen och rör ner smöret. Förvara i glasburk. 
 
Till garnering:
3 dl grädde (vispas)
1 granatäpple (kärnor)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Pernilla:

De ser riktigt goda ut!! Är det granatäppelkärnor du garnerat med? Dessa ska jag helt klart göra till påskafton - samt även testa att göra egen lemoncurd (verkar inte sås vårt)!
Hälsn Pillan :)

Svar: ja precis det är det! :) Kul att du ska testa dem, de är ju så smidiga att göra och blev väldigt uppskattade!
Karin Högberg

#2 - - Lisa:

Men sååå smarriga de ser ut att vara! :)
Rulltårta va inte igår man gjorde!

Kika gärna in på min nya blogg!

#3 - - Joe:

Åh så gott det ser ut! :)

#4 - - johannastarthorna.blogg.se:

Men mums så gott!

#5 - - Marie Bergman - Om livet på Cypern:

Åhh vad gott =)

#6 - - Jenny:

Såg riktigt gott ut, tror faktiskt jag ska bjuda på dom där på min påsklunch jag ska ha :)

#7 - - mohammedis:

gott

#8 - - michaela- mamma till tre 💗:

ojojoj så mumsigt det låter! och det ser fantastiskt fint ut!

#9 - - Sarah Eklöf:

Ser underbart gott ut och blev helt förälskad i porslinet! :)

#10 - - Anna:

Precis vad jag tänkte göra i påsk. Eller typ. Gjorde rulltårta för ett tag sedan för att få ut små runda tårtbottnar till mitt kalas. Gästerna fick göra sin egen lilla tårta med olika fyllningsalternativ, men tyvärr glömde jag ställa fram lemoncurden. Så fram med kakresterna och sommarens vinbär från frysen och lemoncurden i kylen, dags för nästa kalas! :)

#11 - - Cecilia:

Mmm! Ser riktigt gott ut! :)

#12 - - Junitjej:

Det ser gott ut!

#13 - - biggeros:

Så gott det ser ut!!!

#14 - - Catta:

Lemoncurd är det smarrigaste och enklaste som finns! Mums! Fin blogg!

#15 - - rebeccas:

Ser himla gott ut!!

#16 - - NATALIE:

Mums! :)
http://nataliealexandra.blogg.se/

#17 - - Sofia:

Gott :-D

#18 - - Linn:

Vilka bilder... omöjligt att inte bli läskad!!

#19 - - Annster:

Ser riktigt gott ut :)

#20 - - Camilla:

Så fina foto! De ser så goda ut rulltårtebakelserna. De ska jag absolut testa. Kul med curden, att man kan göra den själv! Tack för tipset!

#21 - - oZ:

Ser verkligen gott ut! Tack för receptet.

#22 - - Pernilla:

Hej! Jag undrar över receptet på lemoncurd. Det står att man först ska smälta smöret med citronsaft och socker vilket jag gjort. Jag har vispat äggen och blandat i maizenan. Men sen står det att man ska blanda i smör igen på slutet... Ska man ha i smör två gånger? Det står 50 g så jag blir lite förvirrad.
Med vänlig hälsning, Pernilla

Svar: Sorry! Det är jag som skrivit fel, inget smör på slutet, det räcker gott med det smälta :) Lycka till!
Karin Högberg

#23 - - Pernilla:

Tack för svaret! Den blev supergod :)

Svar: Vad fint! Glad påsk!
Karin Högberg