Fredagspizzan

 
Äntligen. Äntligen. Äntligen! Den här veckan har känts lite som ett stand-up-nummer med Eddie Izzard. Kaotisk, rolig, kritisk och lite stapplande på höga klackar. Nu är den (äntligen) över. Det är dags för fredagspizzan. I skrivande stund står den i ugnen. För några veckor sedan lagade vi den ni ser på bilderna. En salamipizza med rödlök och groteska mängder mozzarella. Hemligtheten bakom en bra pizzadeg tycker jag, precis som med bröd, ligger i jäsningen. Jag brukar låta den här degen jäsa i ca 1,5 timmar, har du bråttom låter du den jäsa i 30 min. 
 
I övrigt då? Jo tackar som frågar. Konferenspapret (ytterligare ett) är inlämnat, köksgolvet är skurat (jo faktiskt), säsong 3 av Games of thrones avklarad  och hunden nybadad. Nu jäklar tar vi helg!
 
Pizza 1 stor eller 2 mindre
 
Degen: 
1/2 pkt färsk jäst
2 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olja
5 dl mjöl + lite mjöl till utbakning
 
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja och de övriga torra ingredienserna. Låt jäsa i 1,5 timmar. Kavla därefter ut pizzan och lägg på ett bakplåtspapper och plåt. Bred ut tomatsåsen och lägg på salami, skivad lök och osten. Grädda i ca 15 min på 225 grader. 
 
Fyllning:
2 dl tomatsås
100 g salami
2 mozzarellabollar
2 dl riven ost
1 rödlök
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Jens:

Gah vad sugen jag blev på pizza nu!! :-)

#2 - - Sofia:

Ser ljuvligt gott ut! Något visst med hemmagjord pizza.

#3 - - Sofie Mumsfillibaba:

Herregud, vad gott med hemmapizza!

Svar: Ja visst är det! Har blivit livsviktigt på fredagarna :)
Karin Högberg

#4 - - Sara:

Åh fy tusan, vad gott med pizza!