Choklad och vaniljdrömmar

 
Det har varit lite bloggtorka den senaste tiden. Det beror framförallt på vädret. Vi har inte lagat särskilt mycket (bloggvänlig) mat och sependerat väldigt lite tid inomhus. Det har varit ljuvligt att ta sig igenom alla texter som skall läsas i det fina vädret.  Jag har dessutom. efter alla andra, upptäckt författaren Khaled Hosseini, som bland annat skrivit Flyga drake, det betyder att jag tar varje chans jag får att sitta på balkongen och läsa hans fantastiska böcker. I övrigt är det deadlinernas tid. Mer än vanligt. Som vanligt undrar jag var tiden tog vägen. Första maj imorgon och om drygt en månad är terminen slut. Lite kakbak har jag iaf hunnit med. Ett par klassiska drömmar men här med både choklad och vanilj. Ett vinnande koncept om du frågar mig. 
 
Choklad och vaniljdrömmar ca 24 st
100g smör
3 dl socker
1 dl rapsolja
4 dl mjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk hjortronsalt
1 nypa ekologiska vaniljpulver
 
Vispa samman smör, rapsolja och socker tills det är vitt och pösigt. Vispa ner samtliga torra ingredienser förutom kakaon och vaniljpulvret.Dela degen i två delar, blanda ner kakaon i den ena delen och vaniljpulvret i den andra. Rulla ut två rullar med de två degarna. Lägg dem bredvid varandra och skär ca 1 cm tjocha skivor som du rullar ihop.  Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla bollar av ca 1 msk smet. Grädda i ca 8-10 min på 175 grader. Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem. 
 
 
 
 
#1 - - ewa:

Var kommer rapsoljan in i bilden. Trevlig helg

Svar: nu så, stämmer receptet - trevlig helg! :)
Karin Högberg

#2 - - Malin Olofsson:

Vad gott :D

#3 - - Pallvid:

Konsten att göra en kaka ännu godare än originalet.. :P

Svar: Det är fasiken en konst! :D
Karin Högberg