Potatisbiffar med confiterad äggula & mangold

  Potatisbiffar med confiterad äggula  och mangold ja, gårdagens brunch. Jag var sugen på något nytt, eller iaf en ny kombination och då föddes den här kombinationen. Confiterad äggula är inget annat än en ungsbakad äggula, jag åt det första gången i våras på Bloggforum på restaurangen Cuckoo's nest på Radisson Riverside på Lindholmen i Göteborg, då i kombination med rökt lax och en morotscreme (note to self, testa att laga den där cremen...) När man bakar äggulan på det här viset blir den härligt sammetslen, om du inte har tid för bakningen skulle jag pröva att servera plättarna med ett pocherat ägg. Potatisbiffarna kom till eftersom jag inte ville slänga lördagens potatismos, istället tillsatte jag lite örter, lök och ett ägg och stekte potatisbiffar. Nästa gång satsar jag på att servera stekt bacon eller rökt lax till, jag tror det kommer bli en hit..! Igår kom hösten. Sommaren vinkade hejdå, Vi tog upp båten, tog fram och använde höstjackorna och kröp upp i soffan med tända ljus. En helt ok tillvaro ändå...     Potatisbiffar med confiterad äggula & mangold till 4 personer  
Ca 6 dl potatismos 1/2 rödlök 1 ägg 1 näve blandade färska örter (jag använde mejram) salt & peppar olivolja och smör till stekning  
4 äggulor
  ca 12 blad mangold  
Hacka löken och örterna fint och blanda ner i moset tillsammans med ägget. Smaka av med salt och peppar. Form små biffar och stek i olivolja med en klick smör tills de fått fin färg. Äggulan: dela äggulan från vitan och lägg dem i var sin liten kopp. Täck med matolja, tex rapsolja och baka i ugnen på ca 60 grader i 20 min. Dela mangolden i mindre bitar. Koka upp i saltat vatten i ca 2 min. Ringla därefter lite olivolja i en stekpanna och värm på mangolden och i någon minut före servering. Smaka av med salt och peppar.
             
#1 - - Hanna:

Ser otroligt gott ut! Har också tänkt confitera äggula men inte kommit så långt men det måste jag bara ta tag i nu! Tack för påminnelsen. :)

#2 - - Erica:

Confiterad äggula hade jag faktiskt aldrig tidigare hört talas om, men det låter väldigt gott och ser väldigt gott ut. Det måste jag testa. :-D Även potatisbiffarna verkar riktigt goda.

#3 - - Elin:

åh vad gott, kul med nytt och härligt med dessa sprakande färger på väderomslaget samt på maten.... kram

#4 - - Karin O:

Men oj vad gott!

#5 - - Kim:

Vilka underbara färger på mangolden!
Och potatisbiffarna låter himla goda.

Svar: mangolden är helt fantastisk! En kompis odlar dem och jag har fått plocka, har använt den till precis allt de senaste veckorna :)
Karin