Potatis & zucchinisoppa med lufttorkat vildgåsbröst

 
Jag vet vad ni tänker. Lufttorkat vildgåsbröst? Jo jag vet, inget som vanligtvis finns i mitt kylskåp precis. Men, vi testar delikatessboxen i tre månader här hemma och då kommer det hem sådana trevligheter en gång i månaden. Peter är fulständigt förälskad i den här boxen och visst är det rena julafton om man älskar mat. Så, om du inte har rökt vildgåsbröst i kylen går det precis lika bra med lufttorkad skinka eller knaperstekt bacon.
 
Potatis & zucchinisoppa med lufttorkat vildgåsbröst till 4 personer
 
6 st potatisar
1 zucchini
1 dm purjolök, den vita delen
2 dl grädde
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 liter vatten
1 buljongtärning, höns eller grönsaks
1 liten vitlöksklyfta
salt & peppar
olivolja
 
ca 100 g luftorkad skinka
 
Skala potatisen och skär den i tunna skivor, skär även purjolöken, zucchinin och vitlöken i skivor. Ringla lite olivolja i en kastrull och fräs potats och lök utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och vin och koka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. Tag av kastrullen från spisen och mixa soppan slät. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt grädde,  och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ett par minuter och servera därefter med skinka.
 
 
 
#1 - - Hanna:

Ser verkligen gott ut! Äntligen är det [varm] soppsäsong igen!

#2 - - Sara på Vardag.nu:

Spännande att få en box full med delikatesser hem! Ska kika på var de levererar.. :)