Fetaostgratinerade tomater & zucchini

 
Medelhavsmat när det är som bäst. Enkelt, massor av smak och väldigt gott. Det går jättebra att laga den här rätten på grillen i sommar, då lägger du bara hela paketet i ett stort folieark och täpper till ordentligt och lägger hela paketet på grillen. Smidigt! Allra godast blir det om du skivar grönsakerna tunt, tunt. 
 
I övrigt är läget under kontroll. Terminen går mot sitt slut och jag handleder för glatta livet.Helgen kommer jag tillbringa i Malmö på Vintagemässan. Kommer ni dit? 
 
Fetaostgratinerade tomater och zucchini till 4 personer
 
2 stora zucchini
4 tomater
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
200 g fetaost
2 dl svarta oliver
olivolja
salt & peppar
färsk basilika
 
Skiva grönsakera tunt, tunt. Lägg dem i en ungsfast form tillsammans med oliverna. Ringla över olivolja och smula över fetaosten. Salta och peppra. Grilla på 224 grader i ca 7-10 min tills fetaosten fått färg. Riv över färska basilikablad vid servering.
 
#1 - - sofie mumsfillibaba:

Skulle kunna leva på ost och grönsaker!

Svar: eller hur! Speciellt på sommaren, då blir det mycket ost i alla former :)
Karin

#2 - - fia:

Mmm det lät gott!

#3 - - Elin:

Det där ser fruktansvärt gott ut! Måste provas :D

#4 - - Helena:

Det här lät riktigt gott och jag tror det passar perfekt till min bjudning i morgon kväll. Tack för god inspiration:)