Brödet

 
 
Det här är det recept jag får flest frågor om. Hur jag bakar mitt bröd. Receptet är enkelt, jag använder egentligen inget, det hänger istället på konsistensen. Sen så låter jag alltid brödet jäsa i kylen över natten. Degar som får jäsa långsamt är nämligen lyckliga degar som smakar mer. Det tar tid att lära sig baka bröd. Jag lärde mig grunderna en sommar på fiket/restaurangen där jag jobbade. Efter ett tag lär man sig när konsistensen på degen är perfekt. Det vanligaste felet många gör (tror jag) är att man låter degen bli för fast. Testa att låta degen vara lös nästa gång, så ska du se vilken skillnad det blir!
 
Karins kalljästa bröd 2 stora bröd
 
1pkt färsk jäst
8 dl vatten
1 dl olivolja
ca 18-20 dl vetemjö
1 nypa salt
 
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivoljan och arbeta in mjölet, lite åt gången. Låt degen vara lite lös när du slutar barbeta den, spara resten av mjölet till utbakningen. Jäs i kyl, över natten eller längre. Baka ut brödet och forma två stora bröd. Låt jäsa i ca 30 min och baka i ugn på 225 grader i ca 40 min. Husmorstips: lägger du en handduk på bröden efter bakningen blir skorpan mjuk, låter du bli blir den knaprig.
 
#1 - - sofie mumsfillibaba:

Var det brödet du bakade på bloggträffen hos mig? Supergott!!

#2 - - Emmy:

Vilka snygga brön!

#3 - - Charlotta:

Jag kan fortfarande drömma om det där brödet du hade med dig till vår allra första bloggträff. Det MÅSTE du göra nästa gång vi träffas! :=)

Svar: ja just det, kransen med ost och tomater - mumma! :)
Karin

#4 - - Malin:

Jag ramlade in här, av misstag faktiskt. Men inser nu att det är ett väldigt bra misstag av mig. Jag har nämligen fallit i kärlek i din blogg och det du gör! All cred!
Har även provat att baka brödet du tipsar om här och det blev supergott! Tack så mycket för fina bilder, texter och superbra inspiration!