Briefyllda tomater

 
Nu äntligen har vi slagit om till sommar i vårt kök. Sallader, grillat och lätta lunchrätter står på menyn. Som de här tomaterna, fyllda med härlig brie och persilja. Perfekt som grilltillbehör eller på buffén. Behöver jag säga att smält brie smakar ljuvligt...? Den här helgen har varit en kaotisk jobbhelg för vår del. ungefär som resten av maj ser ut. Men, idag infinner sig lite av en söndagslunk  och jag ser fram emot en lång, lång promenad och häng i soffan tillsammans med hunden. 
 
Briefyllda tomater 6 st
 
100 g brie
4 msk ströbröd eller vitt bröd som är några dagar gammalt
1 par kvistar färsk persilja
svartpeppar
 
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem. För att de skall stå stadig kan du skära av en liten bit av underdelen också. Hacka brieosten och persilja och blanda tillsammans med ströbrödet. Peppra. Fyll därefter tomtaterna och lägg på "locket". Gratinera på 175 grader i ca 15 min eller tills osten smält. 
 
 
#1 - - Katarina:

Ugnsbakade tomater är gott och smält brie är ju så ljuvligt! Njut av dagen, kram!

#2 - - Malin´s Diner:

Jag har precis lärt mig tycka om tomater, så nu kan detta funka även för mig. För att jag ska äta tomater ska de nämligen samköra med något smakrikt och gärna onyttigt!

Ps, så att äta vanliga tomater rakt upp och ner funkar ej!

Kram kram

Svar: aha, jag som älskar tomater! äter dem som godis :)
Karin

#3 - - Sara på Vardag.nu:

Åh, vad gott det ser ut! Tomat och brie bryter ju så fint mot varandra.

#4 - - florence:

sååå franskt, måste prova då min lilla gröna hörna är färsk. Tackar för tipset. Bisou!