Blåbärsmousse med mascarpone och yoghurt

 
Ok, nu är vi där igen. Marcarpone. Minns ni förra sommaren? Det fullkomligt regnade recept med mascarpone i den här bloggen och nu börjar det igen. Vi har fått lite pippi på mellanmål här hemma och den här blåbärsmoussen har blivit en favorit, här hemma går den rätt och slätt under namnet blåbärsfluff...  Sugen på fler recept med mascarpone? Testa min nektarinpaj med mascarponekräm. och semifreddo med choklad, maränger och mascarpone.
 
Måndag igen. Min vecka ser ut på följane sätt:  240 tentefrågor skall rättas. Punkt. Många koppar kaffe blir det...Trevlig måndag på er!
 
Blåbärsmousse med mascarpone och yoghurt till 2 mellissugna personer
 
2 dl grekisk yoghurt
1 dl mascarpone
1 dl blåbär
1 nypa vaniljpulver
1 tsk socker (om du tycker blåbären blir för syrliga)
4 msk hackade nötter tex, pecannötter och hasselnötter
 
Rör samman samtliga ingredienser, låt stå i kyl i ca 15 min. Hacka nötterna grovt och strö över vid servering. 
 
#1 - - tina:

Åh, det här vill ju jag ha nu, nu, nu på en gång! Och vilka fina bilder, jag får blåbärsskogslängtan.

Svar: jag har ätit det varje dag i en vecka nu..hehe... :)
Karin

#2 - - Katarina:

Vilken fin färg och fräscht!

Svar: och jättegott! :D
Karin

#3 - - Karin O:

Vilka underbara färgklickar. Ser riktigt nyttigt ut:)

Svar: ja jag tycker det är nyttigt och bra :)
Karin

#4 - - Linda:

Jag instämmer med övriga kommentatorer att färgen är alldeles ljuvlig, så fina bilder du har tagit! Gråslitet trä mot knalligt lila, supersnyggt! Dessutom låter det sagolikt gott med blåbärsfluff. Det får jag prova snarast =)

#5 - - Sara på Vardag.nu:

Färgglatt och uppiggande mellanmål! :)

#6 - - Malin Olofsson:

Mums :D

#7 - - felicia.:

fy vad gott detta ser ut!

#8 - - Sara Ekman:

Åh vad gott :)