Peters grekiska paprikor

 
 
När det vankas middag á la Peter händer det rätt ofta att inspirationen hämtas från Grekland. Som de här fyllda paprikorna med massor av fetaost och vitlök. Det här är en sån där rätt man lätt glömmer, tyvärr. Det är ju så lätt att göra och perfekt att ha med i lunchlådan till jobbet. Efter helgens Parisresa och en fullspäckad jobbvecka går jag omkring med en kaffekopp i handen och njuter av att vara hemma, av att höra hundens snarkningar och Peters bökande i köket. Det är skönt att vara bortreset men förbaskat fint att vara hemma!
 
Peters grekiska paprikor till 4 personer
 
8 st stora röda paprikor
150 g köttfärs
3 dl kokt ris
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 tsk paprikapulver
salt & peppar
olivolja
200 g fetaost
 
Ringla lite olivolja i en stekpanna och fräs köttfärsen tills den börjar få färg. Hacka löken vitlöken och skär morötterna i små kuber och låt fräsa med köttfärsen. Rör ner riset. Krydda med paprikapulver, salt & peppar. 
Skär av toppen på paprikorna och ställ dem i en ugnsfast form. Fyll paprikorna med köttfärsröran och smula över fetaosten. Ringla över mycket olivolja. Grädda i 150 grader i ca 40 min (det är gott att låta paprikorna bli mjuka och därför låter vi dem stå lite längre i ugnen)
#1 - - Elin 22år & vill bli mamma:

Så himla gott :)

#2 - - Kim:

Jag mailar min hemadress och gör plats i kylskåpet (och magen) ok?! ;)

#3 - - michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥:

ojoj..ser och låter väldigt, väldigt gott!

#4 - - Ida Nilsson:

Det ska jag också göra i helgen, så himla gott! :)

#5 - - Bland bakverk och kastruller:

Oj vad längesen jag åt såna här. Paprika i ugn är så himlans gott!!

#6 - - Charlotta:

Åh, lord vad gott! Ska nog göra en veg-variant ikväll, jag har ju en major hang-up på paprika just nu. Kram!

#7 - - sofie mumsfillibaba:

Sätter upp på to-do listan!