Påskens bästa efterrätt

 
Påsken kommer tidigt i år, för oss är det ingen stor firarhelg, snarare en mysig helg där vi får möjlighet att vara tillsammans och bara vara. God mat blir det förstås alltid, inget överdådigt, gärna fisk och framförallt sill. På långfredagen får vi hem ett gäng härliga vänner och jag funderar på vad vi kan äta till efterrätt. Det fina med att ha en matblogg är ju att man kan kika i arkivet och där hittade jag den här efterrätten, mascarponesemifreddo med maränger och choklad. Det här är en perfekt efterrätt till många eftersom den är lätt att göra vare sig man är 4 eller 20 personer. Uppskattad är den också kan jag lova! Krämig mascarpone, choklad och krispiga maränger, kan det bli bättre?
 
Den här fredagen måste vara den mest efterlängtade på länge. Allt, precis allt, skall bockas av innan påsk  och tempot blir därefter. Ett sista ryck sen är det helg! Kram på er!
 
Semifreddo med maränger, choklad och mascarpone
 5 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 äggulor
100 g mascarponeost
2 dl socker
100 g mörk 70-procentig choklad
20 st maränger
 
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa därefter äggvitorna med någon matsked socker tills du har en fast marängsmet. Vispa slutligen  grädden och vispa även ner mascarponen när grädden har tjocknat. Blanda grädden med äggulorna och vänd därefter ner marängsmeten. Krossa marängerna och vänd ner i smeten. Smält chokladen och rör ner den, vänd inte för mycket utan låt chokladränderna synas. Lägg plastfolie i en ungsform och häll i smeten, Frys i ca 2-3 timmar och låt tina lite innan servering.
 
 
#1 - - michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥:

mmm..låter väldans gott tycker jag! och så himla fint serverad!

#2 - - Mira:

Oh, ser jättegott ut!

#3 - - Pernilla:

Oj, det där lät farligt gott!!!

#4 - - Karin O:

Vilket gott tips:)

#5 - - Jessica Fransson:

Det där lät som en riktig höjdare verkligen!

#6 - - Linda:

Vilken toppenljuvlig dessert, det kan ju inte bli annat än gott! Underbar bild också =)

Själv funderar jag på att göra något mer typiskt påskigt med lemoncurd (typiskt för att det är gult och för att jag tycker mig se mycket citroniga grejer i påsktidningarna) eftersom jag råkar ha det i kylen.

Hoppas att du får en riktigt trevlig helg och hinner vila ordentligt!

#7 - - Anonym:

Snyggt! Semifreddo är väldigt gott och kul då det går att variera så mycket!