Osötad aprikosmarmelad med vanilj

 
Det här fina receptet på marmelad hittade jag i en av mina favoritkokböcker - Kärlek, timjan och oliver. En marmelad som görs på torkade aprikoser som får ligga i blöt över natten. Perfekt om man inte vill äta söta marmelader. Jag tillsatte vanilj i min marmelad också, mycket gott! Marmeladen håller sig i ett par dagar i kylen.
 
Osötad aprikosmarmelad med vanilj
 
2 dl torkade aprikoser
2 dl vatten
1 krm vaniljpulver (jag köper malda vaniljstänger)
 
Lägg aprikoserna i blöt över natten. Häll bort vattnet och lägg aprikoserna i en kastrull och koka försiktigt upp. Mixa till en puré och häll i vaniljpulvret och låt puttra i ett par minuter till. Förvara i kylen.
#1 - - Vardagsmat a la Jess:

Åh, tack för det tipset! Jag älskar aprikosmarmelad, men kan inte äta den vanliga längre (gastricbypass-opererad) då den är på tok för söt. Detta var perfekt för mig!