Korvgrytan

 
Det finns en märklig föreställning om att jag som matbloggare är nån sorts matelitist. Det är märkligt, jag är nog den sista att vara elitistiskt när det gäller mat. Jag äter allt. Och tänker på mat för det mesta. Makaroner med ketchup, mosbricka hos Lasse på Heden, fiskpinnar om det bjuds. Allra helst äter jag förstås vällagad mat med mycket kärlek. Sen är det ju det här med vardagsmaten...Det jag äter allra mest av i veckorna är gröt och korv. Jo, det är sant. Det är ju så förbaskat tråkigt att laga mat till sig själv. Det blir oftast så att jag gör en stor sats och äter både hemma och på jobbet. Så elitistiskt är jag...Den här korvgrytan äter jag med matvete eller bulgur. 
 
Korvgryta á la Karin
 
1 falukorv
2 gula lökar
1 gul paprika
2 dl creme fraiche
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt & peppar
olja
 
Skär korv och lök i skivor och stek lite lätt i olja. Häll i tomater och creme fraiche, salta och peppra och låt puttra i sisådär 10 min. 
#1 - - Helena:

Jag kan hålla med dig om att det är såå tråkigt att laga mat till sig själv och då är det lätt att fuksa och göra något snabbt och enkelt. Men det är väl det som är tjusningen när helgen kommer och man kan njuta av vällagad mat, sällskap och mycket kärlek <3

Svar: ja man behöver ju både och, det måste vara lite trist och tråkigt för att man skall njuta lite extra till helgen :)
Karin

#2 - - Charlotta:

Haha. Samma här... Äter raggmunkar MINST en gång i veckan! För att inte tala om alla andra enkla saker vi slänger ihop när tiden eller orken inte finns...

#3 - - Ella:

Ibland så har man verkligen inte lust att laga något trots att man är super intresserad av mat annars... Jag känner absolut igen mig! Bra att det finns snabba rätter då! Din ser himla god ut. Kram