Brytbrödet

 
Gomorgon är måndag! Det känns som att mina blogginlägg blir mer och mer sporadiska, tråkigt! Tyvärr är det så mycket annat som tar tid just nu, pressen inför påsken känns enorm...Rent jobbmässigt då alltså. Igår fyllde karinmamman år och då bakade jag brytbröd till kalaset. Brytbröd är ju så lätt att variera, jag dekorerade det med sesamfrön men det är också gott att dekorerad med torkade örter, solrosfrön, havssalt...you name it! Nu skall jag och Akilles vinka av Peter som åker till sydligare breddgrader och därefter dyka ner i veckans föreläsningar. Hej på er!
 
Brytbröd (ett stort)
1/2 pkt färsk jäst
10 dl vetemjöl special
6 dl vatten
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 nypa salt
Solrosfrön till garnering

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt rör ner mjölet, havregrynen, pumpakärnorna och solrosfröna. Låt jäsa i 1 timme (allra helst över natten). Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, det får gärna vara lite mellanrum mellan bollarna. Låt jäsa i ca 30 min. Pensla brödet med vatten och strö över sesamfrön. Grädda på 225 grader i ca 40 min. 
 
#1 - - Maria - mamma till Liam ☆:

åh både ser och låter riktigt gott :)

#2 - - Katarina:

Jättefint brytbröd!

#3 - - Malin Olofsson:

Vad gott :D

#4 - - milla:

Åh vad gott med brytbröd:)

#5 - - JUNITJEJ:

Så smaskigt!