Peters pasta med bacon

 
 
Det är faktiskt inte bara jag som lagar mat i vårt gräddvita kök. Det händer att Mr P himself ställer sig vid spisen. Hans paradrätt är gryta, gärna med hemliga ingredienser, jag får absolut inte reda på vad han har kryddat med... I julas införde han det där med att baka tysk Stolle, en sån där tung fruktkaka med en massa florsocker på. Inte min favorit direkt men det där med traditioner gillar jag. Och att Peter bakar kaka... Igår blev det varken gryta eller tysk kaka utan en supersnabb baconpasta. Snabbt och gott, speciellt med färsk pasta. Det går förstår lika bra att använda torkad pasta.
 
I övrigt: blå himmel. sol, och ett helt gäng med vänner på intåg...trevlig söndag på er!
 
Peters pasta med bacon till 2 personer
 
1 gul lök
1 vitöksklyfta
100 g bacon
3 dl grädde
2 tsk tomatpuré
salt & peppar
olivolja
 
Ringla lite olivolja i en het panna. Hacka löken och vitlöken och fräs tills den börjar få färg. Tag ur löken ur pannan och tillsätt istället baconet som du skurit i mindre bitar. Fräs tills det börjar få färg och tillsätt därefter lök, grädde och tomatpuré. Salta och peppra och låt puttra i ett par minuter. Koka pastan och blanda samman med såsen, servera direkt.
 
 
 
#1 - - fia:

Mmm va gott. Älskar snabb mat med krut i :)
kram

#2 - - Ereeka ☞ småbarnsliv och träning :

Gott! :D
Här brukar det bli nåt liknande, men nu var det länge sen :)

#3 - - Fia:

Gjorde detta till middag idag,jösses vad mättande det var men gott och enkelt.
Tackar Mr P för receptet!Hoppas det blir fler :)