Öppen cheesecake med mascarpone, jordgubbar & lime

 
Mer Calais. Mer picknick. Öppen cheesecake med härligt krämig mascarpone smaksatt med råsocker och lime och så lite jordgubbar och smulade kex på det. Finfint. En perfekt efterrätt att göra till buffén också eftersom den är så lätt att göra och är enkel att förbereda.
 
Idag börjar det märkas att det snart är midsommar, sommargäster börjar anlända, vi har plockat fram utemöblerna (sist av alla) och jag har börjat fundera på vilket bröd jag skall baka till midsommar, vansinnigt viktiga grejer det där! Det kommer bli tunnbröd presic som vanligt och ett gott knäckebröd...traditioner är traditioner...
 
Öppen  cheesecake med mascarpone, jordgubbar & lime 6 st
 
200 g mascarponeost
1 dl grekisk yoghurt
3 msk råsocker
1 lime, skal och saft
4 dl skivade jordgubbar
12 digestivekex
 
Blanda mascarpone, yoghurt, socker och river ner limskal och pressa i saften. Skiva jordbubbarna och krossa kexen, lättast är att lägga dem i en plastpåse och lätt smula sönder dem med skaftet på en kniv.
Varva mascarponesmeten, jordgubbar och kex. Förvara i kylen.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Elin:

Låter fantastiskt gott, och som om jag borde göra det inom kort :)

#2 - - Plommonet:

Apropå knäckebröd - jag vet mycket väl att jag lagat med bovetemjöl, men har inget recept nerskrivet. Är det mindre vetemjöl eller helt utan du vill ha? Tror det är svårt att få den att hålla ihop helt utan. Då hade jag nog hellre satsat på ett fröknäcke (typ det här från Ica: http://www.ica.se/recept/elins-froknacke-716356/).

Annars skulle jag tänka mig en modifierad version av hirs&havreknäcket (http://www.ica.se/recept/elins-froknacke-716356/) där du byter ut hirsen mot kokt bovete/bovetemjöl och ökar mängden till 2 dl och minskar lite på vetemjölet (och hampafröna kan du ersätta mer solroskärnor).

Lycka till, jag hoppas det blir bra! :)

Svar: tack snälla! :D
Karin

#3 - - Katarina:

Låter som en perfekt midsommardessert!

Svar: ja det är det verkligen :)
Karin

#4 - - Fia:

Mascarponeosten hade jag i lussebullarna. Det var en hit faktiskt. Ska prova detta. Lät väldigt gott.

Svar: det var nytt för mig! Det skall jag också testa!
Karin