Karins grova picknicklimpor

 
Åter till Calais. Innan vi lämnade lägenheten i Paris passade jag på att baka bröd till vår picknick. Ett mustigt, grovt bröd som fick jäsa över natten för att bli extra gott. Om du inte har tid med en längre jäsning går det bra att låta degen jäsa i två timmmar istället. Vill du fixa goda picknickmackor eller ha gott tillbehör till soppan är det här ett perfekt bröd. 
 
Karins grova picknicklimpor
 
8 dl vatte
30 g jäst
12 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 dl grovt rågmjöl
1 dl linfrön
1 nypa salt
 
Lös jästen i vattnet och blanda ner mjölet, havregrynen, rågmjölet, linfrö och salt. Spara ca 1 dl vetemjöl till utbakning. Låt jäsa i kylskåpet över natten alt 2 timmar i rumstemperatur. Baka ut degen och forma två limpor. Låt jäsa på plåt i 45 min. Grädda på 225 grader i ca 40-45 min. 
 
 
 
#1 - - Katarina:

Vilka vackra, rustika bröd! Och de ser så goda ut!

#2 - - Sara på Vardag.nu:

Underbara bilder, brödet ser supergott ut! Jag är alltid sugen på att baka, men det blir aldrig av. Kanske i helgen, om regnet håller i sig... När du jäser brödet över natten, använder du kallt vatten eller 37°? :)